Pakohuone synttärit
 

PAKOHUONE SYNTTÄRIT 

Suositus 6-17 vuotiaat
Ryhmäkoko max. 8
Hinta 219€  (sisältää myös synttäriherkkujen peruspaketin)
Synttäreiden kokonaiskesto 1,5 tuntia
Leinolan toimipisteessä. 
 
Hipan pakohuone-synttärit on mukaansatempaava pelikokemus, jossa ryhmä pääsee kokemaan hauskoja ja haastavia tilanteita. Tavoitteena on selviytyä pakohuoneesta ulos 60 minuutissa, suorittaen ja ratkaisten tehtäviä. Ryhmän tavoitteena on selvittää salatehtäviä ja onnistua niiden ratkaisemisessa. Palkinto odottaa lopussa.
 
”Hipalla asustelee vanha professori. Kun hänet otettiin taloon, emme tienneet, että hän ei juurikaan pidä lapsista eikä varsinkaan synttäreistä. Professorilla on tapana varastaa synttärikarkit, jotka hän piilottaa huoneeseensa. Tehtävä ei ole mahdoton, mutta vaatii ryhmältä yhteistyötä ja hyvää henkeä.”
 
 
Onnistuneet pakohuone-synttärit
 
1. Sopiva ryhmäkoko
Valitse sopivan kokoinen ryhmä. Otamme huoneeseen max. 8 lasta, mutta jos lapset ovat iältään vanhempia (13-17v) niin suosittelemme pienempää ryhmää pelin mielekkyyden kannalta. 
2. Valitse kaverit
Valitkaa ryhmään mahdollisimman monta erilaista kykyä. Mukaan ei kannata ottaa kavereita, jotka ovat jo käyneet suorittamassa tämän pakohuoneen.
3. Roolijako
Lasten vahvuuksia kannattaa miettiä jo etukäteen, etsijä joka keskittyy esineiden etsimiseen, ajattelija, joka keskittyy ongelmien ratkaisujen pohtimiseen, johtaja, joka ohjaa muita pelaajia pelin eri vaiheissa.
4. Kommunikointi
Huoneessa kannattaa keskustella ja ratkoa tehtäviä ääneen yhdessä. Näin tilanteet etenevät ja ratkaisut löytyvät, kun niitä pohditaan yhdessä.
5. Tehtävien jako
Huoneessa kuitenkaan kaikkien ei tarvitse tehdä yhdessä samaa asiaa. Tehtäviä voi jakaa ja säästää näin aikaa.
6. Tutkikaa huone kunnolla
Huone kannattaa tutkia kunnolla. Mitään ratkaisua tai ongelmaa ei huoneessa käytetä kahteen kertaan, mutta piilotettuja asioita saattaa jäädä huomaamatta.
7. Älkää hosuko
Vaikka aika juoksee ja jännitys tiivistyy, niin tehtävät kannattaa ratkaista huolella ja käyttää niihin tarvittava aika. Hosuminen ei kannata.
8. Ei vanhempia
Lapset ovat huoneessa Hipan ohjaajan kanssa, joka ei auta tehtävissä, mutta tarvittaessa antaa pieniä vihjeitä. Vanhempia huoneeseen ei oteta, muuta kuin erityistapauksissa ja erikseen sovitusti.
9. Vaatetus
Hienoimmassa juhlamekossa huoneeseen ei kannata tulla. Mukava ja rento vaatetus on paras.
10. Lopuksi
Pakohuoneen tehtävistä ja ratkaisuista voi keskustella synttärihuoneessa pelin jälkeen, mutta jokaisen tulisi muistaa, että pelistä ei kuulu eikä saisi keskustella henkilöiden kanssa, jotka eivät vielä ole huoneessa käyneet. Muuten pilaat heiltä tulevat synttärit!